Hei Medlemmer!

 

Nå er vi godt inne i sesongen og jeg har lyst til å gi litt informasjon om arbeid som har blitt gjort på banen frem til nå, og om arbeid som er planlagt videre i sesongen.

Det har vært en god Juli måned, med veldig fine værforhold og mye vekst på greenene. Tidligere i sesongen hadde vi en langsom Mai måned, med kalde netter og lite vekst. I Juni og Juli har vi fokusert ganske mye på å få bedre spilleforhold på greenene, med mye vertikal-skjæring, lufting og gjødsling. Greenene er ikke perfekt ennå, men likevel mye bedre enn de har vært. Vi klipper nå på 4mm, og skal beholde denne lengden ut sesongen. Så litt om videre planer for neste sesong. Jeg tror vi blir å gjøre noen endringer på vårt greenarbeid for å prøve å unngå en dårlig start på neste år. Det betyr at vi skal komme igang så tidlig som mulig på senvinter/vår med å så og dresse greenene med sand, og deretter dekke dem med vekstduk. Det krever mye innsats. Muligens vil greenene blir stengt litt lengre en vanlig ved oppstart i 2020, og målet er å åpne greenene etter de har etablert det nysådde gresset. I forkant av dette arbeidet, har jeg planlagt å lufte greenene dypt og flere ganger i høst. Det er viktige forberedelser mot målet til neste sesongen.

Tilbake til nå. Som dere sikkert legger merke til har fairwayene tørket mye etter en lang periode uten noe særlig regn. Dette er ikke optimalt, men vi kan ikke gjøre noe med det ettersom vi ikke har vanningsanlegg som dekker fairwayene. Jeg synes i grunn at det gjør golfbanen litt morsom å spille på! Remi har gjort en kjempejobb med å utbedre veien opp til tee 17, vi takker han for det. Jobben må gjøres ferdig av oss når vi  har litt bedre tid. Det finnes endel ugress i bunkerne og de er generelt i dårligere forfatning enn fjordåret. Jeg ønsker gjerne litt dugnadsinnsats for å for hjelp til å bedre bunkerne før klubbmesterskapet. Klubben vil innkalle til felles dugnad i forkant av KM, og håper på bra oppmøte. Man kan selvfølgelig også jobbe dugnad individuelt når det måtte passe. Roughen har vært litt problematisk i år, ettersom vi har slitt litt med rough klipperen. Men på dagens dato fungerer den helt fint og vi klipper hele banen hver uke. Nå som utstyret samarbeider mer og vi har gode rutiner så føles det som at jeg har god kontroll på klippingen.

Det har vært en tøff sesong så langt med maskinutfordringer samtidig som det har vært mye gressvekst, men det er gøy allikevel. Jeg er stolt av jobben som banemannskapet gjør og synes at banen er morsom å spille nå. Vi håper at dere stortrives, og at det blir mye golf videre fremover før sesongslutt.

 

 

Mvh

Nathan