Da går året 2018 mot slutten, og nedtelling til ny golfsesong er allerede i gang!

Året har vært utrolig innholdsrikt, og det er gøy å se så mye aktivitetsglede i alle aldre.
Jeg ønsker gjerne å oppsummere noen punkter fra året som gikk.

Golfsesongen 2018 startet med skifte av daglig leder og styreleder. Casper og Johnny Bolle ga stafettpinnen videre til undertegnede og Ivar Klavenes.
Vi åpnet banen med spill på vintergreener den 18. Mai, og 25. Mai ble alle 18 hull åpnet for ordinært spill.
Greenene fikk med dette hvile ekstra lenge i starten på sesongen, og dette ser vi resultater fra. På tross en noe kald og våt første måned av golfsesongen så kom greenene seg veldig utover sommeren. Og det var en fryd å kunne spille på skikkelig grønt gress.

Både på vårparten og gjennom sesongen har det vært godt engasjement fra medlemmer ifbm dugnader. Vi har lagt ned mange dugnadstimer på banen og rundt klubbhuset. Dette er utrolig bra, og det er gøy å se hvor interessert vi alle er i å ha det fint rundt oss. Jeg setter stor pris på slikt engasjement, og lover at oppstart våren 2019 blir bedre planlangt fra min side ifbm dugnad enn hva som jeg fikk forberedt denne våren.

I Mai og Juni hadde vi totalt 15 deltakere på Veien til Golf-kurs. Mange av disse er allerede i full gang med golfingen, og det er kjemepebra!
På treningssiden har det desverre ikke vært så stor aktivitet som vi ønsker. Målet vårt er å kunne tilby ukentlige treninger / sosiale treff for de som ønsker.
I år ble dette vanskelig å få til, da trenergruppen ble redusert av ulike årsaker.
Vi satser på å komme mye sterkere tilbake i neste sesong, slik at vi få opp et tilbud på fast basis gjennom golf-månedene.
Klubben har noen aktiver sjeler som jobber med å få dette til, men vi ønsker gjerne at flere har mulighet til å bidra. Dette er også en form for dugnad i klubben.
Det kan være alt fra å aktivisere barn en liten time en ettermiddag, til å ta initiativ til runder på banen og evt andre treningsaktiviteter. Man trenger ikke å inneha Trener1 utdanning, da det viktigste er å ha engasjement. Vil du være med i trenergruppa for å idémyldre på hva vi kan gjøre for å bedre vårt treningstilbud, så si ifra – du er hjertelig velkommen og det stilles ikke store krav.
Skulle det være noen som er interessert i å ta Trener1 utdannelse så er dette noe klubben kan dekke for den/de med det riktige engasjementet. En Trener1 utdanning er minst like mye en gevinst for egne ferdigheter, da man blir utdannet av NGF-proer. Selv har jeg tatt denne utdannelsen og det er utrolig gøy og lærerikt!

Gjennom sesongen har vi arrangert totalt 12 turneringer av ulik størrelse. Mer enn 500 deltakere har stilt til start på alt fra uhøytidelige Scramble-turneringer til de mer seriøse mesterskapene slik som Klubbmesterskap og Nord-Norsk Mesterskap. Vi var i år heldige å være vertskap for både NNM Senior og NNM Single. Begge arrangementene ble gjennomført på svært tilfredsstillende nivå. Som arrangør kan vi si oss veldig stolte av det vi får til. Mange ti-talls personer stilte opp ekstra på disse arrangementene for å hjelpe til med gjennomføringen. Man blir ekstra stolt når man ser slik god klubbkultur, og når vi atpåtil får en gullkantet rapport fra dommeren etter NNM single så bruser kroppen av glede.
Noe av det som gjør turneringsarrangementene så morsomme er at vi har systemer som er enkle å jobbe med. Det vil si at terskelen er utrolig lav for å beherske golfbox og det som vi gjør ifbm startlister og resultater. Her håper jeg at enda flere kan bidra til neste år, slik at det ikke blir de samme 3-4 personene som gjør denne jobben. Det beste er at alle som bidrar gjør det for at de har lyst og det er gøy, og ikke fordi at de må.

På banen har vi gjort noen løft gjennom sesongen. Blant annet er det investert i en stor mengde dressesand. Bunkerne har fått høyere prioritet i år gjennom fylling av ny sand og vedlikehold. I år har denne jobben vært gjort av vårt banemannskap, da vi så at det ble en for stor jobb for å sette opp på dugnadsbasis. Vi har også investert i etpar nye maskiner som vi mener at banen får stor nytte av. Vi har kjøpt inn en blåser som brukes på greenene (i hovedsak). Den er ment for å ta unna løv og barnåler som ligger på gresset og gir uønsket surt miljø som igjen påvirker gressveksten i negativ grad. Når vi nå kan blåse unna mye av dette «nedfallet» fra trær, så vil også kvaliteten på greenene heves.
Videre så har vi også anskaffet klubben en flisehugger. Vi ser at det årlig vokser igjen med mye småkratt rundt omkring på banen. Med et slikt redskap skal vi kunne effektivisere dugnadsarbeidet slik at vi rekker over enda mer.
Sætra ble i vår utbedret og er vår lille perle midt i banen – perfekt sted for turneringskafé og andre arrangementer.
Vi også har hatt et godt banemannskap gjennom året, med greenkeeper Nathan i spissen. Banekomiteen har fungert godt, med flere møter og organisering av dugnad gjennom sesongen. Og ikke minst har medlemmer bidratt med mange dugnadstimer ute på banen.

Kroa vår har har en økning i besøkende sammenlignet med tidligere år. Vi introduserte blant annet fredagsbuffet som ble en suksess.
Både fredag og lørdag gjennom sommeren hadde vi noe lengre åpningstider.
Nå i vinter ser vi på hvordan vi skal legge opp neste sesong med tanke på tilgjengelighet, slik at vi sikrer at kroa har åpent på de tidspunkt når behovet/etterspørselen er størst.
Gjennom året har vi også hatt endel anleggsarbeidere boende, og de siste dro hjem på juleferie nå i midten av Desember. Allerede i begynnelsen av Januar tar vi imot de første gjestene for 2019.
Det er veldig fint om våre medlemmer kan hjelpe oss med å spre ordet om at vi har tilgjengelig overnatting hele året (ikke bare i golfsesong). På denne måten kan vi håpe på enda mer økning i belegg som er viktig for oss og klubbdriften.
I romjula avslutter kroa året 2018 med Romjulspub lørdag den 29. Desember. Da blir det levende musikk og god stemning!

Veien videre…

2019 ligger foran oss nå, og vi ser allerede frem til nytt år med nye muligheter og forhåpentligvis masse golfspilling.
Allerede i slutten av Mars tjuvstarter vi sesongen med klubbtur til La Finca Golfresort i Spania. Her er vi 18 stykker som reiser ilag.
Det blir en sosial tur, hvor det legges opp til hyggelige golfrunder slik at oppvarmingen til ny sesong kommer godt i gang.
Slike klubbturer tenker vi å få arrangert en gang i året (sånn ca i månedsskiftet Mars/April). Så følg med når neste tur legges ut.

Videre er det svært hyggelig for meg å få ønske Nathan med sin familie velkommen tilbake til Skjomen til Golfsesongen 2019.
Nathan hadde et ønske om å etablere seg i Skjomen, sammen med Jana og datteren Dorothea.
Gjennom forhandlinger ble vi enige om at klubben tilbyr Nathan en 100% stilling frem til høsten 2021. For Nathan var det viktig å få en slik avtale for å kunne satse fullt på å etableringen. Og det er gledelig at de allerede har kjøpt seg hus som står klart til de kommer nordover igjen.
Dette blir en ekstrautgift for klubben i en periode. Vi har drøftet dette og kommet frem til at en slik løsning er en god investering i fremtiden. Med denne avtalen har vi en greenkeeper som ønsker å bosette seg i Skjomen, og som dermed gir oss mer sikkerhet rundt banedriften. Gjennom de to sesongene som Nathan allerede har vært her så har han absolutt bevist at han har gode kunnskaper som viser seg ute på banen. I vinterhalvåret vil Nathan være fleksibel på arbeidsoppgaver og det vil bli utarbeidet gode arbeidsplaner for han.


Jana, Nathan og Dorothea ser frem til å flytte inn i sitt nye hus på Elvegård.

I januar vil vi planlegge turneringssesongen 2019. Da setter vi opp turneringslisten slik vi ser for oss at den skal være.
Her er det svært ønskelig med innspill fra medlemmer. Send gjerne en mail til klubben eller ta direkte kontakt med undertegnede dersom du har ideer til morsomme arrangementer. Hva kan vi gjøre for å gjøre turneringslisten enda mere spenstig? Har du bidrag og/eller kanskje ønsker å være med i planleggingen – rop ut.
Vi blir også å planlegge andre aktiviteter for den kommende sesongen ganske tidlig på året. Alle som har noe å bidra med må gjerne si ifra. Kan du være sammen med ungene en dag, eller kanskje delta på en sosial onsdagsrunde på banen? Har du lyst til å være fadder for en av våre nybegynnere? Hva kan vi gjøre for å øke aktiviteten i klubben?
Et av hovedfokusene for sesongen 2019 vil være rekruttering og ivaretakelse av medlemmer – og da håper vi at mange av våre etablerte medlemmer har lyst til å være med på å skape et (om mulig) enda bedre engasjement for både de «drevne» og de som er i startgropa.

Men aller først… La oss senke skuldrene og finne juleroen.
Jeg vil med dette ønske alle sammen ei riktig fin julehøytid, og et godt nyttår!
Sesongen 2019 kan ikke komme fort nok 🙂

Jeg legger ved to bilder tatt på hull 18 med et halvt års mellomrom.
Alle årstider har sin sjarm her i nord, men det hersker nok ingen tvil om at vi foretrekker grønt underlag fremfor hvitt.

Julehilsen fra
Linda Bogholm Kolloen
Daglig Leder, Narvik Golfklubb