Hei alle sammen!

Sesongen er i full gang, og banen grønnes mer og mer for hver dag.
Hittil i år har vi ikke vært så heldige med været, men det tenker vi ikke på og vi ser fremover.

Her kommer en liten rapport fra greenkeeper Nathan:

«Det har vært 3 uker med dårlig vær. Altfor mye regn har satt en stopper for endel av arbeidet som har vært planlagt. Gjennom de verste regnværsdager har jeg fått satt i gang klipperne etter demontering og knivsliping. Bladene er som nye, og vi får se gjennom sesongen om det vi bli behov for en ny runde med sliping.

Her er en oppsummering av ukene som har passert, og en liten status på hva jeg tenker fremover. Arbeidet med dressing og såing av greener har blitt fullført. Per nå er jeg litt bekymret for at regnværet har mettet frøene med vann, slik at vi ikke får dem til å spire helt slik som ønsket. Jeg vil denne uken utføre en ny runde med gjødsling. Og etter dette har satt seg, kan vi få en bedre formening av hvordan greenene vil utvikle seg. Gjødsel-jobb er også avhengig av værforholdene, og det er ikke noe jeg kan gjøre med altfor mye nedbør. Det ser ut som at onsdag denne uken blir mest aktuell. Det har hele tiden vært et mål om å så greenene minst to ganger per år (det ble gjort 3 ganger ifjor), og planen er å utføre en ny såing iløpet av Juli. Greenene er også dresset med sand, som desverre ble gjort senere enn planlagt grunnet forsinket levering av sandmasser. Vi blir å gjøre en ny runde med dressing om ikke altfor lenge, mest sannsynlig i uke 28. Jeg har ved etpar anledninger forsøkt å lufte greenene, men dette var ikke underlaget klar for. Det er en høvelig aggressiv prosedyre, som krever at greenene er sterke – de har hittil ikke vært klar for dette. For 10 dager siden sådde vi greenene, og jeg ønsker ikke å forstyrre prosessen som forhåpentligvis nå er igang med nytt gress som skal spire. Jeg ønsker å la frøene få ro, og la prosessen med å gro få gå sin gang uforstyrret. Denne uken skal jeg som sagt på nytt igjen gjødsle, deretter er planen å ta en uke ferie, og når jeg er tilbake så satset jeg på at greenene er sterke nok og klare for lufting.

Vi ønsker å så og dresse nederste halvdel av fairway på hull 5. Været og utfordringer med maskiner har desverre satt en stopper for disse planene. Nå ser det ut som vi har funnet en løsning på dette, og håpet er å få gått igang med denne jobben etter førstkommende onsdag.

Egentlig skulle jeg holde høyt fokus på bunkere i starten av denne sesongen. Det har desverre (også her pga været) blitt noen forsinkelser. Planen min nå er at jeg skal skjære alle bunkerkanter slik at det er klart for en god runde med dugnadsarbeid. Vi må da få «ryddet» bunkerne og lagt i ny sand. Jobben med å skjære kantene satser jeg på å få unnagjort iløpet av denne uken.

Jeg vil som sagt bli borte en uke på ferie i begynnelsen av Juli, og jeg har gjort klar en plan for banemannskapet iforhold til hva de skal konsentrere seg om i mitt fravær. Det vil i hovedsak være rutinemessig klipp av greeener, fairways og rough, samling av baller på range og søppeltømming. De vil også få ansvar for å gjødsle fairways.

Her er en plan over de neste 3 ukene for meg og banemannskapet:

Uke 26:
– Rutinemessig klipp av alle flater
– Bunkerraking
– Skjære bunkerkanter
– Gjødsle greener
– Så nye frø på del av fairway hull 5
– Sette nye hull (fredag)

Uke 27 (jeg er på ferie):
– Rutinemessig klipp av alle flater
– Bunkerrake
– Gjødsel av fairways

Uke 28 (jeg er tilbake):
– Lufte greener (væravhengig)
– Så greener (væravhengig)
– Dresse greener (væravhengig)
– Rutinemessig klipp + bunkere

Med Vennlig Hilsen
Nathan»