Svensk-Norsk Vennskapsturnering 2017

Onsdag 26.07 fikk Skjomen besøk av våre svenske venner fra Bjørkliden Golfklubb. Det var hele 10 år siden sist Bjørkliden Golfklubb hadde turnering hos Narvik Golfklubb, og Skjomen hadde virkelig tatt på seg finstasen når banen skulle vises frem til svenskene etter lang tids opphold. Skjomendalen lå badet i solskinn og uten et vindpust i luften var det nesten litt for hett for Nordlendingene på banen, men heldigvis var det forfriskninger å få på sætra i løpet av runden.

Vennskapsturnering
Da turneringen hadde et sosialt fokus, ble det delt inn lag med en blanding mellom svenske og norske spillere. Det ble deretter spilt et scrambleformat med 3-mannslag hvor lagene fikk fratrekt bonusslag tilsvarende 66% av deres gjennomsnittlige handicap. Det stilte både nybegynnere på lag med veteraner, og de netto scorene ble derfor svært gode. Best av alle ble laget til Leif Lengmo, Gro Harila og Anne-Charlotte Sahlman, som tok førsteplassen med sine netto 55 slag!

Selv om de svenske tilreisende flagger under Bjørkliden Golfklubb, så kom samtlige tilreisende fra Stockholm. De forklarer at de er såkalte fjernmedlemmer i Bjørkliden, men at de til daglig bor og spiller på baner i Stockholm. Det er blant annet grunnen til at den lille 9-hullsbanen over grensen har 1500 medlemmer, mot Narviks 300. Stockholmerne hadde lang reisevei, og tilbrakte nesten ett døgn på tog for å nå Bjørkliden. Lang reisevei til tross så kunne de meddele at de var svært fornøyde med arrangementet og håper at dette vil bli en årlig tradisjon.

De øverste plassene fordelte seg slik på topp 5:

Plassering Lagnavn SH Til par Hull I dag Avgjørelse (kort) Total
1 Lengmo / Harila / Sahlman 17 -17 F -17 55
2 Klavenes / Johnsson / Solum 18 -15 F -15 57
3 Flärvall / Sørheim / Pettersen 18 -13 F -13 S9 59
4 Olsen / Kolloen / Danay 17 -13 F -13 59
5 Harila / Ditløvsen / Rönnblad 17 -12 F -12 60
Vinnere Leif Lengmo, Gro Harila, Anne-Charlotte Sahlman
Green hull 9