I helgen ble det spilt årets tredje golfturnering i den Nordnorske Region Tour. Golfturneringene som går under navnet «Region Tour» samler Nord-Norges beste golfere til fire turneringer som avholdes i henholdsvis Bodø, Lofoten, Narvik og Tromsø. Denne helga var det klart for Region Tour Narvik, og et sterkt startfelt var ventet å gi hard motstand for de lokale spillerne. Tilreisende fra Tromsø til Oslo var samlet for å bryne seg på en beryktet Narvik-bane med mye skog og utfordrende dog-legs. Turneringen ble spilt etter regionale retningslinjer og hadde totalt 3 runder over to dager med turneringsspill. Dette gjorde at lørdagen ble en lang dag med konkurranse for deltakerne, og selv med første start kl 09:00 lørdags morgen, var ikke de siste spillerne inne før kl 21:00 på kvelden. Det var noen slitne, men fornøyde golfere som fikk seg et bedre måltid på golfkroa etter endt spill lørdag.

Resultatene etter første dag viste et sterkt felt av utenbysspillere i teten på herresiden, mens damesiden ble dominert av lokale Vibeke Grønvold. I løpet av siste dag med spill viste Vibeke at hun fortsatt er ubestridt dronning av Skjomenbanen, og vant sin klasse med 275 slag… 36 slag bedre enn sin nærmeste konkurrent fra Tromsø GK! På herresiden var det langt mer konkurranse om 1 plassen og det var Rune Karlsen fra Tromsø Golfklubb og Gunder Bruun Eriksen fra Miklagard Golfklubb i Akershus som begge kjempet om seieren da siste runde startet. Men på fjerdeplass, hele 5 slag bak ledelsen lå det en Narviking som ville det annerledes. Joakim Jakobsen Johnsen fra Narvik GK begynte opphentingen, og tok et jafs av forspranget til lederparet da han slo en eagle på hull 9! Det ble raskt for hardt for Tromsøs Karlsen å følge Jakobsen, men Gunder Eriksen skulle holde ut til siste hull. Eriksen måtte ha par for å sikre omspill, men etter å ha truffet skogen på utslaget og misset siste putt var det klart at Joakim Jakobsen kunne strekke hendene i været etter en forrykende oppvisning siste dag. Med en finalerunde på 77 slag og en totalscore på 247 slag var det ingen tvil om at Narvik skulle krone seg med vinnerne av både herre og dameklassen i årets region tour på Skjomen Golfpark.

Litt på siden av hovedturneringen ble det arrangert en Netto-klasse for de med høyere handicap, og en fornøyd Ulrik Johannessen tok sin første seier i denne klassen.

Stolt sponsor Turneringen ble sponset av Narvik Golfklubbs nye generalsponsor Skålvold Eiendom AS, som bidro til et velfylt premiebord til prestisjeturneringen. Både Kjell og Laila Skålvold var selv i sving på lørdagens runder og sørget for at de konkurrerende golferne kunne nyte fersk kaffe og påfyll av energi på sæterkiosken under rundene. Laila Skålvold overrakte seiersbeviset til de nybakte vinnerne, og var godt fornøyd med at Narvik dro seieren i land i begge hovedklassene. Ei flott helg med et flott resultat for våre lokale helter, avslutter daglig leder Casper M. Tingvoll Bolle.

vinnerne i region touren narvik

vinnere skålvold region tour 2016