Golfåret 2014

Noe av det første jeg tenker på når jeg skal oppsummere fjoråret, er baneforholdene. Joda, det var likt for alle, men det er ikke moro å ha det slik. Det å ha slike greener å tilby både egne medlemmer og våre gjestespillere har vi ikke råd til. All honnør til Roger som gjorde en fantastisk jobb i fjor, men han kan ikke trylle heller.

Problemstillingen blir tatt på alvor. Vi spillere får bare være litt tålmodige, la banearbeiderne gjøre sitt og krysse fingrene for at det blir bedre.

Gode prestasjoner gir positiv energi. Dette hører vi stadig klubbhuset, enten det er snakk om et enkelt slag, et godt hull eller en god runde. Jeg hører jo av og til om noen som klarer å gå runder under 80, kjempeflott. Like viktig er de som klarer å perse eget nivå, enten det er runder under 90, 100 eller 110. Eller kanskje man klarte noen poeng mer enn forrige gang.
Det er viktig å ta vare på de gode øyeblikkene. Denne gleden som da skjer, må vi prøve å spre til fremtidige medlemmer. Vi har en litt liten bredde og en enda mindre elite.

Vi har en medlemsmasse som er flink til å stille opp. Enten som frivillige hjelpere eller som deltakere i turneringene. Forrige sesong var det også noen nybegynnere som stilte opp i en del turneringer, kjempeflott, det er bare å kaste alle hemninger og dælje løs på den hersens kula. Det gir en god følelse når ballen faktisk havner der du hadde tenkt. Jeg vil påstå at turneringslivet er både morsomt og lærerikt. På denne måten kommer man også lettere inn i klubbmiljøet. Så for de av dere som ennå ikke har deltatt i turneringer, gjør noe med det. Vi i klubben kan vel påstå at vi har et vidt spekter av turneringer, så noen vil garantert passe for deg, det enten du er nybegynner eller en mer erfaren køllesvinger.

Jeg vil her nevne de beste sportslige resultatene fra turneringer i 2014

Vårsleppet  
I dameklassen ble det suveren seier til Jenny B.
I Herreklassen ble det seier til Håvard Eilertsen fra Harstad. Av hjemmespillere var John Tarek best, han endte på 3pl. Joakim Johnsen på 4 og Jonny Bolle på 5. Vi får være fornøyd med det. Men, å la en Harstadværing vinne? Jaja, greit med litt gjestfrihet og han spilte jo godt.

Nordea Pairs
Klubbkvaliken ble vunnet av Ben Frode Andersen og Finn Olsen De endte på 43poeng, noe som ikke holdt til å gå videre til landsfinalen

NNM singel
I år foregikk turneringen i Bodø, der Salten gk stod som arrangør. Etter en fin første dag, ble det svært tøffe forhold i vinden på dag 2. I herreklassen, som for øvrig inneholdt et meget sterkt felt, hadde vi ingen som hevdet seg blant topp 10.
I dameklassen endte vår egen Catrine Sandvoll på toppen av listen, kjempeflott og gratulerer nok en gang som nordnorsk mester
I Juniorklassen kom aksel på en fin 4pl.

NNM for lag i Lofoten
Her ble vårt herrelag nr 2, bak Salten. Laget: Ronny Bergvik – Remi Fredriksen – Joakim Johnsen og Finn Olsen
Vibeke Grønvold og Cathrine Sandvoll tok en suveren seier i dameklassen.
Vårt andrelag med: Benedicte Strøm Larsen og Kristin Kolloen sørget her for dobbeltseier
Juniorene: Aksel Sandvoll og Andreas Johnsen kom på en fin 2pl.

Regionstouren, hele sesongen
Hvis denne turneringsserien skal overleve, er vi nødt til å stille opp. På hjemmebane var vi mange, i Lofoten 4 stk, i Tromsø var det kun 1stk fra klubben, ikke bra. Salten hadde denne gangen NNM, som også inngikk i touren, her var det ganske bra deltakelse fra klubben.
Honnør til vår Junior Aksel, som stilte opp på alle 4 turneringene. Husker jeg ikke feil så endte han totalt på en 3plass. Ellers hadde vi ingen som nådde opp sammenlagt.
Beste resultat i herreklassen kom på hjemmebane, der Ronny B. overrasket med en sterk 2 plass. I samme turnering vant Prayot foran Vibeke. Aksel stakk av med seieren i juniorklassen

Klubbmesterskapet,
Vinnere:

Herrer: Joakim Johnsen       Damer: Vibeke Grønvold
Junior gutt: Aksel Sandvoll Junior jente: ingen deltakelse
Senior herrer: Thor Gaarden Senior damer: Lisbet Kristiansen
Poengklassen: Terje Abrahamsen

Reydar cupen i september, Nordland mot Troms/Finmark
På grunn av banekvaliteten ble denne prestisjetunge lagkampen flyttet til Tromsø.
Troms/Finnmark stakk nok en gang av med en knepen seier. Turneringen er fantastisk moro å følge. Det er gode scorer, fantastiske slag, noen ganger helt uventede resultater og som regel spenning helt til slutt.

Ellers er det også viktig å glede seg over en runde i skogen, uansett om vi spiller poeng eller slag. Etterpå kan vi skryte eller gremmes av slagene våre over en kopp kaffe

Skal jeg fremheve noen spillere, må det bli Joakim Johnsen. Han imponerte meg i siste halvdel av sesongen. Må også nevne Catrine Sandvoll som spilte lite, men som allikevel ble Nordnorsk mester både individuelt og på lag. Aksel viser god fremgang, så til sommeren kan han bli vanskelig å slå

Til slutt vil jeg gratulere alle med en vel gjennomført sesong og ønske lykke til med den neste, ikke mange uker igjen nå.

Sportslig hilsen fra Finn Olsen

Finn Olsen