Sparebanken Narvik Max 4

Varmt vær og grønne greener satte rammen rundt helgas arrangement hos Narvik Golfklubb. Det var ikke spart på noe da det i helgen ble arrangert Sparebanken Narvik Max 4 i vakre Skjomen.

Under normaliserte former skal et golfsett ikke ha mer enn 13 køller for å være godkjent under en turnering. Og under en normal runde vil alle køllene være i aksjon for å løse utfordringene man møter i løpet av 18 hull med vannhinder, sandbunkere, høye trær, skarpe doglegs og distanser på flere hundre meter av gangen.

Max 4 er en turnering litt utenom det normale da du må gjennomføre audition noen dager før turneringsstart. Det er nemlig kun 4 køller som får være med i golfbagen denne helgen og det er ekstremt trangt om plassen dersom du skal klare å løse alle forutsette og uforutsette situasjonene som oppstår gjennom en runde med turneringsgolf!. Mange kjører da en audition noen dager i forveien, og kvitter seg med de køllene som har dårligst dagsform.

Turneringen ble spilt i 2 klasser,1 klasse under 15 hcp som spilte på slag,og en klasse over 15 i hcp som spilte på poeng.

Det ble også konkurrert i closest to pin på hull 10,der var det Solveig Strømsnes som ble nærmest med 120 cm fra hullet.

I slagklassen var det Casper bolle som stakk av med en etterlengtet seier,med både Finn Werner Olsen og Vibeke Grønvold på andre og tredjeplass kun 1 slag bak!

I poengklassen var det Svein olav Kvitvik som vant med 30 poeng og lavest handicap.

2 plass fikk Kristian Grønvold også han med 30 poeng.

3 plass var det Ivar klavernes med 29 poeng som kapret.

Konklusjonen til de fleste spillerene etter turneringen er at man ikke behøver å ha baggen full av køller,men klarer seg bra med «bare» 4 køller. Og flere gode prestasjoner kunne vitne om at det var mulig å gjennomføre også med golfbagen strippet for køller. Hovedsponsor stilte med et spekket premiebord og gjorde stor stas på de fremmøtte golferne.