Dugnadsavgiften ble vedtatt av medlemmene på årsmøtet og sikter på å bidra til mer rettferdig fordeling av dugnadstimer i golfklubben.

Det vil nå være pålagt et minimum av 6 timer dugnad hvert år for hvert medlem til en verdi av 100 kr per time.

I praksis vil dette si at de som kommer på vårdugnaden vil få godkjent 3 timer dugnad. Det vil være mange muligheter for å bidra med diverse andre små dugnader gjennom sesongen slik at man enkelt skal komme over de 6 timene vi har blitt enige om som minimum. Her vil vi spesielt presisere at vi på ingen måte skal begrense dugnadsinnsatsen til kun 6 timer, og det vil alltid være uvurderlig å ha så mange som mulig som gjør så mye som mulig. Vi trenger hjelp med alt fra raking eller turneringsledelse, til trening av knøttegolferne. Daglig leder føre register på utført dugnad og det er derfor nødvendig at man er innom klubbhuset før man drar ut på banen. Evt kan man sende tekstmelding om hvilken oppgave man har løst og antallet timer brukt slik at daglig leder får oppdatert fremgangen på listen over dugnadsoppgaver på hjemmesiden.

For å gjenta hva vi ble enige om på årsmøtet og bakgrunnen for dugnadsavgiften: Hovedpoenget med dugnadsavgiften er ikke å føre strenge kontroller eller å straffe noen. Dugnad skal være sosialt, lettvint og gøy å være med på sammen med andre som vil bidra til å beholde Nord-Norges vakreste idrettsanlegg. Vi stiller med vafler og kaffe på så mange dugnader som mulig, og vi skal ha det hyggelig i hverandres selskap.

Likevel er det dessverre slik at ikke alle har mulighet til å være med på dugnad av forskjellige årsaker. Med dugnadsavgiften vil vi forsøke å lette trykket på de som alltid stiller, samt å lette samvittigheten til de som aldri stiller men har lyst til å bidra. De få som aldri kan verken vår, sommer, høst eller vinter kan altså betale de pålagte timene gjennom 600 kr som forfaller etter sesongen. Dette vil kunne kjøpe arbeidskraft eller utstyr som gjør at vi som idrettsklubb lettere kommer i mål med arbeidsoppgavene og driften for øvrig.

Jeg observerer stadig flere på rangen og vet at det er mange som nå kjenner at det kribler litt i stive vinterrygger, og det vil allerede fra helgen av være mulig å komme inn for å ta fatt på dugnadsoppgaver. Jeg vil legge ut dugnadsliste med oppgaver før helgen. Husk å ta med rake, trillebår, bøtter etc, da vi ikke har nok utstyr til alle. Vel møtt til dugnad!

Med Vennlig Golfhilsen
Casper Michal Tingvoll Bolle
Daglig leder

Dugnad

IMG_3888